niedziela, 29 listopada 2015

Dania na Andrzejki

Dania na Andrzejki 

Składniki:
  1. Sos chrzanowy (3 łyżki)
  2. jajko ugotowane na twardo (4 sztuki)
  3. szynka konserwowa (200 g)
  4. ogórek kiszony (2 sztuki)
  5. groszek konserwowy (0,5 puszki)
  6. sałata (4 liście)
  7.  natka pietruszki (do dekoracji)
  8. pieprz (do smaku)
Sposób Przygotowania :

  1. Jajka przekrój na ćwiartki.
  2. Szynkę i ogórki pokrój w cienkie paseczki.
  3. Szynkę, ogórki i odsączony groszek połącz z Sosem chrzanowym. Dopraw pieprzem.
  4. Na liściach sałaty ułóż porcje sałatki i ćwiartki jajka.

Podawaj udekorowane natką pietruszki.                                                                                                                                                                                                                                                    SMACZNEGO !!!!                                                                                                                                              Kasia N.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz