piątek, 8 kwietnia 2016

Rogaliki z czekoladą

Rogaliki z czekoladą
 
Składniki:

  • mrożone ciasto francuskie LOGER
  • czekolada lub masło orzechowe  
  • 1 jajko

Sposób przyrządzenia:

Arkusze mrożonego ciasta francuskiego LOGER wyjmij z zamrażarki i pozostaw na kilka minut do rozmrożenia. Gdy ciasto stało się plastyczne, delikatnie rozwałkowujemy je wałkiem (nie dochodząc do krawędzi).
 
Arkusz przecinamy na pół po przekątnej. Na początku  trójkątów kładziemy kostkę czekolady bądź łyżeczkę masła orzechowego. Nadzienie zawijamy do środka wypieku. Układamy na blasze wyścielonej papierem do pieczenia zawiniętą końcówką w dół. Pędzelkiem spożywczym delikatnie smarujemy wierzch wypieku glazurą z jajka.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200oC na około 15-20 minut. Wypiek jest gotowy gdy się rozwarstwi i nabierze złotego koloru.

Można udekorować wiórkami czekoladowymi, rozdrobnionymi orzechami lub cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz